Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a transmis lista locurilor de muncă vacante. Printre ele se numără și un job de paznic la un liceu din Botoșani care este plătit cu un salariu la care puțini s-ar aștepta.
14 mart. 2024, 18:59
Câte mii de lei câștigă un paznic de liceu. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a transmis lista locurilor de muncă vacante ce aștepată să fie ocupate de cei fără job. Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt înregistrate 164 de posturi libere.
Post de paznic pe salariu de peste 4.000 de lei
În Botoșani, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” angajează paznic. Candidații trebuie să aibă vechime de minimum 6 ani, studii medii și atestat în domeniu. Salariul este unul mai mult decât ofertant, fiind vorba de 4.076 de lei. Durata încadrării este nedeterminată, iar programul este de opt ore pe zi.
Condițiile de angajare, valabilitatea ofertei și informațiile suplimentare despre fiecare loc de muncă în parte se pot obține la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, strada Colonel Tomoroveanu nr.2, la telefon (0231)536791 interior 119, pe site-ul ANOFM sau la punctele de lucru ale AJOFM Botoșani din localitățile Dorohoi, Darabani, Săveni și Ștefănești.
Realitatea este însă una tristă pe de altă parte, pentru că mai mult de jumătate din femeile din România au un al doilea loc de muncă neplătit. Potrivit unui raport întocmit de organizația UN Woman, femeile suportă un volum mai mare de muncă neplătită decât bărbații, atunci când vine vorba de treburile casnice. Atunci când vine vorba de gătit, făcut curățenie, îngrijirea bătrânilor sau a copiilor din familie, femeile sunt cele care se ocupă într-o proporție mai mare de aceste lucruri decât bărbații. O femeie care are și un loc de muncă petrece încă trei ore și jumătate până la patru ore în gospodărie, în timp ce un bărbat se ocupă de treburi casnice între o oră și jumătate și două ore, activități neremurenate în vreun fel.