8.5 C
Botoșani
19 mai, 2024

Posibile creșteri de debite și niveluri pe râuri din 6 județe, în…

Posibile creșteri de debite și niveluri pe râuri din 6 județe, în următoarele 24 de ore. HARTA

40 de minute în urmă

În cursul acestei dimineți, hidrologii

(I.N.H.G.A) au actualizat situația hidrologică pentru următoarele 24 de ore, instituind Codul Galben în intervalul 12.04.2023 ora 12:00 – 13.04.2023 ora 12:00.

În acest context, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (județele: Neamț, Iași și Vaslui), Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa).

De asemenea, începând de astăzi, 12 aprilie, la prânz, până la ora 22:00, există posibilitatea depășirii cotelor de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (afluent al râului Bârlad) – bazinul situat în amonte de acumularea Solești (județele: Iași și Vaslui) şi pe râul Miletin – sectorul aferent stației hidrometrice Şipote (județul Iași), informează Administrația Națională Apele Române, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

“Având în vedere avertizarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații”, se precizează în comunicat.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar, după ce judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis contestația…

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că a depus un proiect de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea…

Real Madrid, campioana en titre, a învins-o pe Chelsea cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/meteo/posibile-cresteri-de-debite-si-niveluri-pe-rauri-din-6-judete-in-urmatoarele-24-de-ore-harta/

Ultimă oră

Același autor