10.1 C
Botoșani
19 mai, 2024

Acestea sunt favoritele la câștigarea Euro U21 2023: Ce șanse au Tricolorii?

o oră în urmă

România și Georgia găzduiesc, în perioada 21 iunie – 8 iulie, turneul final al Campionatului European de tineret. Germania U21, campioana en-titre, este favorită principală să ridice trofeul, urmată de reprezentativele similare ale Franței și Angliei.

La Euro U21 2023 participă 16 echipe, distribuite în patru grupe de câte patru. Prima fază eliminatorie este cea a sferturilor de finală, în care acced primele două clasate din fiecare grupă:

Grupa A – Georgia, Portugalia, Belgia, Țările de Jos

Grupa B – România, Spania, Ucraina, Croația

Grupa C – Cehia, Anglia, Germania, Israel

Grupa D – Norvegia, Elveția, Franța, Italia

În țara noastră, meciurile se vor desfășura pe patru stadioane, în București pe „Steaua” și pe „Rapid-Giulești” și în Cluj-Napoca pe „Cluj Arena” și pe „Dr. Constantin Rădulescu”.

Agențiile de pariuri o creditează pe Germania U21 cu prima șansă în această competiție. Selecționata antrenată de Antonio di Salvo are un lot cotat la 151,95 milioane euro, cel mai valoros component fiind atacantul cu origini cameruneze al Borussiei Dortmund Youssoufa Moukoko (30 de milioane de euro).

A doua favorită, Franța U21, este antrenată de Sylvain Ripoll, care are la dispoziție jucători evaluați la 431 de milioane de euro, cel mai scump fiind vârful lui Rennes, Amine Gouiri (35 de milioane de euro).

Naționala de tineret a Angliei îl are ca selecționer pe Lee Carsley. Lotul englezilor valorează 378,9 milioane de euro, avându-l ca lider pe Emile Smith Rowe (38 de milioane de euro), mijlocașul ofensiv al lui Arsenal. Microbiștii pot miza deja pe câștigătoarea Euro 2023 de tineret, la această agenție:

Grupă dificilă pentru naționala antrenată de Săndoi

România U21 este cotată cu penultima șansă la cucerirea trofeului, Georgia U21 fiind considerată cea mai slabă echipă din competiție. Naționala pregătită de Emil Săndoi este în grupă cu Spania, care a câștigat două din ultimele cinci ediții Euro 2021 și care este a patra favorită în acest an, cu Croația, adversara din grupele Euro 2019, și cu Ucraina, o adversară ambițioasă.

Iată ultimele două rezultate înregistrate de adversare în meciurile de pregătire:

Franța vs Spania 0-0

Spania vs Elveția 3-2

Anglia vs Croația 1-2

Croația vs Israel 0-0

Italia vs Ucraina 3-1

Ucraina vs Danemarca 3-2

Remarcăm victoria croaților în fața Angliei, dar și succesul ucrainenilor contra danezilor. Și prin rezultatele obținute în partidele de verificare, spaniolii au dovedit că formează o echipă solidă, capabilă să lupte chiar pentru titlul european.

Programul grupei „tricolorilor” este următorul:

Miercuri, 21 iunie

19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)

21:45 România – Spania (Stadionul Steaua, București)

Sâmbătă, 24 iunie

19:00 România – Ucraina (Stadionul Steaua, București)

21:45 Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

Marți, 27 iunie

21:45 Croația – România (Stadionul Steaua, București)

21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)

Lotul convocat pentru turneul final

Naționala de tineret a României a efectuat un stagiu de pregătire în Italia, în perioada 5-12 iunie. Selecționerul Săndoi a convocat următorii jucători, pe care va conta și în la turneul final:

PORTARI : Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria);

FUNDAȘI : Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

MIJLOCAȘI : Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);

ATACANȚI : Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

Cel mai valoros jucător din acest lot este Radu Drăgușin (8 milioane de euro), urmat de Valentin Mihăilă (2,7 milioane de euro) și de Claudiu Petrila (2 milioane de euro)

„Avem mare nevoie de sprijinul publicului. Așteptăm suporterii în număr cât mai mare în tribune, să ne încurajeze necondiționat”, a declarat Emil Săndoi. În 2023, România U21 a susținut doar două meciuri amicale: 0-2 cu Portugalia U21 și 0-0 cu Germania U21.

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) s-a întrunit, într-o şedinţă extraordinară, ca urmare a avertizărilor meteorologice Cod…

Specialiștii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, vineri, o avertizare Cod roşu de viituri şi depăşiri ale…

Papa Francisc a fost externat vineri dimineaţă, la nouă zile după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru repararea unei hernii abdominale. Suveranul pontif, în…

Sursa: https://romanialibera.ro/sport/fotbal/acestea-sunt-favoritele-la-castigarea-euro-u21-2023-ce-sanse-au-tricolorii/

Ultimă oră

Același autor