14.4 C
Botoșani
8 septembrie, 2024

Zi neagră la fabrica de lactate din Ibănești: Trei bărbați au murit, inclusiv Radu Tudose, directorul fabricii. Primarul: Este cumplit și devastator!

23.06.2024 19:15

captură video

Trei bărbați au murit astăzi după ce au căzut în bazinul de decantare al fabricii de lactate din Ibănești.

UPDATE: ”Cuvintele sunt de prisos… Primăria și Consiliul Local al Comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată… Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile. O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte… Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!” arată mesajul postat de primarul comunei Romică Magopeț.

Și Parohia din comună a transmis: ”Astăzi, din nefericire, comunitatea noastră pierde trei oameni de valoare, harnici, altruiști, vrednici și totdeauna dispuși să fie în slujba celorlalți. Cu durere și lacrimi vom purta în rugăciunile noastre pe robii lui Dumnezeu: Radu, Mitică și Valeriu care atât de repede și neașteptat au plecat din mijlocul nostru. Doamne întărește și alină durerea din inima și sufletul familiilor mult îndurerate! Să fim alături de ei, să îi sprijinim și să le fim aproape în aceste clipe de grea încercare! Doamne, fă o minune și însănătoșește pe robul tău Viorel! Mâine la Sf. Liturghie să ne rugăm pentru odihna sufletelor lor, pentru familiile mult îndurerate și pentru robul lui Dumnezeu, Viorel, ca Domnul să îl ridice din patul de suferință! AMIN!”.

Inițial au fost anunțate două decese. Ultimele informații arată că și directorul fabricii a murit. În vârstă de 57 de ani, el a răspuns inițial manevrelor de resuscitare.

”Pacientul de 57 ani de sex masculin a fost prezentat în UPU în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevrele de resuscitare timp de 45 minute, dar fără răspuns cardiovascular şi respirator. Decesul a fost declarat la 16:30”, au transmis oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, conform Agerpres.

Patru bărbaţi au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea fabricii. La faţa locului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kituri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, între care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 57 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.

„Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare” erau precizările ISU inițiale.

A fost solicitat şi elicopterul SMURD Iaşi, care a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică. Acesta a preluat persoana care a răspuns manevrelor de resuscitare și care acum aflăm că a decedat.

Primii doi bărbați au fost declarați morți la fața locului.

Potrivit Poliţiei, unul dintre muncitori efectua lucrări de mentenanţă la staţia de epurare, context în care i s-a făcut rău, căzând într-un bazin cu apă reziduală. Ulterior, alţi doi angajaţi împreună cu administratorul societăţii au încercat să îl scoată din bazinul respectiv, însă, din cauza acumulărilor de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconştienţă.

23 iun 2024, 20:06

Sursa: https://www.dcnews.ro/zi-neagra-la-fabrica-de-lactate-din-ibanesti-trei-barbati-au-murit-inclusiv-radu-tudose-directorul-fabricii-primarul-este-cumplit-si-devastator_963676.html

Ultimă oră

Același autor