17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Un copil de zece ani din Botoșani a fost mușcat de mai mulți câini pe stradă și a ajuns la spital în stare critică

Un copil în vârstă de zece ani a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de mai mulţi câini pe o stradă din municipiul Botoşani, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu. Potrivit Poliţiei, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului.

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat oficiala IPJ.

O echipă operativă a Poliţiei efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul pentru copii „Sfânta Maria” din Iași. Managera spitalului, Alina Belu, a precizat că băiatul prezintă leziuni la nivelul feţei, gâtului şi toracelui.

„Sunt leziuni importante, cu lipsă de ţesut. Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, se află în stare critică. Va fi transferat către Secţia de terapie intensivă, pentru o acţiune multidisciplinară ce va avea ca prioritate salvarea sa şi reconstrucţia zonelor afectate de muşcături. Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică, care este importantă pentru salvarea vieţii lui”, a declarat Belu.

Copilul a fost atacat de trei câini pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani. Iniţial, copilul a fost dus la Spitalul Judeţean Botoşani.

O echipă din cadrul IPJ Botoşani efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-copil-de-zece-ani-din-botosani-a-fost-muscat-de-mai-multi-caini-pe-strada-si-a-ajuns-la-spital-in-stare-critica-2257289

Ultimă oră

Același autor