17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Patru traficanţi de droguri de mare risc din Iaşi, Suceava şi Cluj, reţinuţi de procurori. Averea găsită la percheziţii

La percheziţiile imobiliare procurorii au găsit canabis, doze de substanţe psihoactive noi, un pistol airsoft, cântare de precizie, telefoane mobile şi 13.000 de lei.

Canabis Imagine de arhivă

„La datele de 09 şi 10.03.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 şi heroină) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe. De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive (ADB-BUTINACA) şi droguri de mare risc (JWH 210) deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani”, anunţă DIICOT.

Cu ocazia celor nouă percheziţii domiciliare efectuate joi în judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au fost identificate şi ridicate 100 grame de canabis, 90 doze – aproximativ 80 de grame – de substanţe psihoactive noi (3 CMC), cinci coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanţă vegetală impregnată cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, patru cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile şi suma de 13.000 lei.

„În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpaţi”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/patru-traficanti-de-droguri-de-mare-risc-din-iasi-suceava-si-cluj-retinuti-de-procurori-averea-gasita-la-perchezitii-21682019

Ultimă oră

Același autor