18.6 C
Botoșani
8 septembrie, 2024

Medic: „Sistemul medical, grav afectat de Pile, Cunoştinţe şi Relaţii. Angajații de la saloanele de beauty, mai bine plătiți decât medicii”

Publicat: 22/07/2024, 22:16

Într-un interviu acordat televiziunii

, un medic s-a plâns că nu există suficiente posturi pentru absolvenții de la facultățile de medicină.

„Dacă devii medic specialist într-o ramură chirurgicală și nu ai părinți medici sau părinții tăi nu dețin o clinică, șansele să devii șomer sunt de 90%”, a spus Amin Zahra, medic specialist ATI la Spitalul Judeţean din Braşov.

Cosmeticienele din România câștigă mai bine decât medicii specialiști

„În pofida responsabilităților pe care le are un medic, veniturile acestuia sunt mai mici decât ale unor angajați din domeniul beauty”, mai spune medicul Amin Zahra.

El spune că posturile din chirurgie generală, neurochirurgie, ortopedie, chirurgie vasculară, cardiacă nu mai sunt ocupate.

Din lipsă de materiale, infrastructură, medicii sunt presați să lucreze cu ce au la îndemână. Medicul mai dezvăluie că în mare, managerii spitalelor nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în spital, neavând nicio pregătire medicală

Mulți absolvenți de la medicină nu-și găsesc de muncă din cauza sistemului PCR

Șansele să găsești un post după ce devii medic specialist sunt minime, din lipsă de spitale noi, din lipsă de posturi. Cea mai mare problemă o reprezintă sistemul de PCR – Pile, Cunoştinţe şi Relaţii.

De exemplu, o absolventă de liceu care speră să obțină media minimă 6 la Bacalaureat spune că abia așteaptă să se înscrie la o facultate de medicină și să se angajeze prin „pile”, având un părinte care lucrează în domeniu.

„Dacă nu cunoști, dacă nu ai un istoric medical cu părinți, cu bunici, dacă nu ai legături, nu poți să practici”, a declarat Amin Zahra, la Euronews România, care a mărturisit că nu știa aceste lucruri în momentul în care s-a înscris la Medicină.

Reporter: – Ești mulțumită cu nota 5?

Elevă:- Da, că la română am făcut bine. La geografie iau mai mult și aia e, iau BAC-ul

Reporter: – Ce vrei să faci după terminarea liceului?

Elevă:- Mă duc pe Medicină, sper, dacă-l iau.

Reporter: – Mergi la Medicină?

Elevă: – Da.

Reporter: – Cu nota 5?

Elevă: – Da, trebuie doar să iau BAC-ul. Mă duc la locuri cu bani. Trebuie doar să iau BAC-ul gen.

Reporter: – De ce alegi Medicina?

Elevă:- Că e și mama acolo, mă ia după ea și de-aia. Nu că-mi place mie neapărat, dar e și mama acolo și am pile.

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Cultură –

23 Jul, 00:38

Actualitate –

22 Jul, 23:28

Știri politice –

22 Jul, 23:16

Ultima oră

Economic –

22 Jul, 21:22

22 Jul, 20:58

22 Jul, 20:24

Sursa: https://www.gandul.ro/sanatate/medic-sistemul-medical-grav-afectat-de-pile-cunostinte-si-relatii-angajatii-de-la-saloanele-de-beauty-mai-bine-platiti-decat-medicii-20261234

Ultimă oră

Același autor