17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Maria din Botoșani a fost la colindat în seara de Revelion. Ireal ce s-a întâmplat după ce un bărbat i-a dat 50 de lei

Sursa foto: Botosaneanul

Publicat: 07/01/2023, 11:41

Continuă ancheta în cazul morții Mariei, o adolescentă de doar 14 ani înjunghiată de un tânăr de 20 de ani, în ajunul Anului Nou, într-o localitate din Botoșani.

Tânărul a fost arestat, dar anchetatorii nu au reușit încă să afle care a fost motivul pentru care a ucis-o pe copilă. Suspectul și victima au crescut în același centru de plasament, dar, la împlinirea vârstei de 18 ani, el a plecat din centru. Cei doi nu s-au mai văzut până pe 31 decembrie.

Crima s-a petrecut în toiul zilei, pe o stradă din localitatea Trușești. Maria, fata de 14 ani, își ducea fratele de 9 ani la colindat, când s-a întâlnit cu cel care avea să o ucidă.

„După ce a consumat băuturi undeva la o cârciumă, îi spune: «Dar treceți pe lângă mine fără să mă urați?» Au urat. I-a dat 50 de lei, banii s-au găsit lângă fetiță, jos. O floare de fetiță, el a scos un cuțit și îi spune: «Maria, vezi? Ăsta e pentru tine»”, spune primarul din Trușești.

Prim-procurorul Valeriu Chihaia a explicat că mobilul faptei nu a fost până acum identificat de către anchetatori, potrivit

„Aparent fără un motiv, nici la acest moment mobilul faptei nu a fost stabilit cu certitudine. Inculpatul a dezlănțuit practic un atac asupra acesteia, înjunghiind-o de foarte multe ori, nemaifiind posibilă intervenția celor care se aflau în apropiere”, spune Valeriu Chihaia, prim-procuror parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Adolescenta a murit pe loc din cauza rănilor suferite. Suspectul a fost prins de polițiști la scurt timp, într-o gară.

Nu a reușit să explice motivele agresiunii, așa că procurorul de caz a cerut să fie supus unei expertize psihiatrice.

Când a devenit major, suspectul a plecat la muncă în străinătate. Maria avea pe atunci doar 12 ani. Este puțin probabil să fi avut o relație, spun anchetatorii. Tânărul este acum arestat preventiv, pentru omor calificat.

Adolescenta din Botoșani a fost înjunghiată de zeci de ori

O adolescentă de numai de 14 ani a murit după ce

de 25 de ori cu un cuțit, sâmbătă, într-o comună din județul Botoşani.

Principalul suspect al

are 21 de ani și a fost prins de poliţişti în zona gării din localitatea Trușești.

„La data de 31 decembrie 2022, polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în comuna Trușești, o minoră ar fi fost

în stradă. Echipajul de poliție direcționat la fața locului a stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind identificată victima, în persoana unei minore, de 14 ani, din comuna Trușești.

Persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Guranda a părăsit locul faptei, imediat după comiterea acesteia, fiind identificat de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi, în zona gării din localitatea Trușești. Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru audieri”, se arată în comunicatul emis de IPJ Botoșani.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

20 Mar, 19:23

20 Mar, 19:00

Economic –

20 Mar, 18:11

Ultima oră

20 Mar, 18:05

Știri politice –

20 Mar, 17:28

Sport –

20 Mar, 17:11

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/maria-din-botosani-a-fost-la-colindat-in-seara-de-revelion-ireal-ce-s-a-intamplat-dupa-ce-un-barbat-i-a-dat-50-de-lei-19904104

Ultimă oră

Același autor