13.9 C
Botoșani
19 septembrie, 2024

Kelemen Hunor: Deși îl respect pe Viktor Orban, NU există un model politic extern pe care să-l aplici în România

Publicat: 14/09/2024, 13:19

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu vede un model politic din afara României care să fie aplicabil în țara noastră, respingând ideea că premierul ungar Viktor Orban ar putea fi un exemplu de urmat pentru el.

Deși liderul UDMR are cuvinte de apreciere pentru Viktor Orban, pe care îl consideră „un om curajos și cu viziune”, acesta subliniază că fiecare țară are propriile sale particularități.

Nu am căutat niciodată un model politic și nu o voi face, pentru că nu poți aplica în România un model importat din altă parte, indiferent de unde ar veni acesta. Viktor Orban este un om cu viziune, care a riscat mult și a schimbat regimul în Ungaria, dar acest model nu poate fi replicat aici, a declarat Kelemen Hunor în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Hunor a mai afirmat că, în cazul în care ar deveni președinte al României, nu ar efectua vizite oficiale la Moscova atât timp cât Rusia este un stat agresor.

Astăzi nu e cazul. Categoric, când nu e război, dacă Rusia nu e un stat agresor, atunci şi România şi statele membre şi Uniunea Europeană, aşa cum a făcut înainte de război, trebuie să aibă o relaţie absolut normală şi cu Rusia. Dar nu suntem în situaţia asta, a adaugat liderul UDMR.

Acesta a mai precizat că nu vede un sfârșit rapid al conflictului din Ucraina, menționând că „războiul nu se va termina curând”.

CITEȘTE ȘI:

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

14 Sep, 15:08

HOROSCOP –

14 Sep, 15:00

Știri –

14 Sep, 14:32

Ultima oră

Sănătate –

14 Sep, 14:30

14 Sep, 14:24

14 Sep, 13:59

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/kelemen-hunor-desi-il-respect-pe-viktor-orban-nu-exista-un-model-politic-extern-pe-care-sa-l-aplici-in-romania-20303436

Ultimă oră

Același autor