7.7 C
Botoșani
26 octombrie, 2024

INSP a reintrodus-o pe asistenta din Botoșani pe lista decedaților cu Covid. Copilul va primi pensia de urmaș corespunzătoare

22:31, 3 iunie 2020

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a modificat, miercuri, codul de deces al asistentei medicale de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani care a decedat în urmă cu două săptămâni, după ce a fost spitalizată ca urmare a contactării virusului COVID-19, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Noul cod de deces stabilit este infectarea cu virusul COVID-19.

În data de 26 mai, bâlbele angajaților Institutului de Sănătate Publică care declarau ca morți de COVID oameni vii încă, au culminat cu anunțul că asistenta medicală Lenuța Buta care a intrat în Spitalul de Boli Infecțioase Iași ca pacient confirmat cu noul coronavirus și a ieșit în sicriu după două săptămâni de Terapie Intensivă nu poate fi încadrată la decedați de COVID, rectificând informația inițială.

Potrivit legii, în cazul cadrelor medicale decedate ca urmare a desfășurării activității în lupta cu COVID-19, copiii acestora sau soțul supraviețuitor au dreptul la o pensie egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/insp-a-reintrodus-o-pe-asistenta-din-botosani-pe-lista-decedatilor-cu-covid-copilul-va-primi-pensia-de-urmas-corespunzatoare/

Ultimă oră

Același autor