12.9 C
Botoșani
19 mai, 2024

Gheorghe Flutur: Foarte mulţi creştini cu zâmbetul pe buze au venit să primească Sfânta Lumină. Uitaţi-vă cum pleacă de la Suceava către Cernăuţi, Republica Moldova, Neamţ, Botoşani, este un dispecerat întreg aicea – FOTO

ieri, 22:30

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat, sâmbătă seară, după ce Lumina Sfântă a ajuns la Suceava, că foarte mulţi creştini au venit să ia această lumină, iar de acolo pleacă spre Cernăuţi, spre Republica Moldova, dar şi spre judeţele Neamţ şi Botoşani. El a relatat că Lumina Sfântă este adusă cu Lampa lui David, procurată în 2009. ”E lampa cu care se transporta Flacăra Olimpică şi mă bucur că şi astăzi funcţionează, ca un simbol. O păstrez acasă la loc de cinste şi arde Sfânta Lumină şi la noi în casă multe luni de zile în fiecare an”, a explicat el.

Preoţii care au adus Lumina Sfântă la Suceava au fost aşteptaţi la aeroport de mai multe persoane, între care şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

”De 16 ani, aici la Suceava vine Lumina Sfântă, din 2009. Este şi troiţa construită în memoria acestui eveniment. Sunt foarte bucuros să pot să fiu prezent din nou, alături de părinţii noştri, de preoţii noştri, alături de primar, de viceprimar, de prieteni, foarte mulţi creştini cu zâmbetul pe buze au venit să primească Sfânta Lumină. Uitaţi-vă cum pleacă de la Suceava către Cernăuţi, către Republica Moldova, către Neamţ, Botoşani, este un dispecerat întreg aicea, lumea venită să ia Sfânta Lumină, protopopii organizaţi să ajungă în ultimul cătun de sat de aici din judeţul Suceava Sfânta Lumină. Îi felicit pe cei care au fost să aducă Sfânta Lumină, pilotul, le mulţumesc celor de la Aeroport şi le spun tuturor sucevenilor «Hristos a Înviat!»”, a transmis Flutur.

El a explicat că are şi Lampa lui David, cu care s-a adus în aceşti ani Sfânta Lumină.

”Am procurat-o de la Londra, în 2009, era necesară pentru că e autorizată pentru zbor. E lampa cu care se transporta Flacăra Olimpică şi mă bucur că şi astăzi funcţionează, ca un simbol. O păstrez acasă la loc de cinste şi arde Sfânta Lumină şi la noi în casă multe luni de zile în fiecare an”, a relatat Flutur.

Lumina Sfântă a fost aprinsă, sâmbătă, la Ierusalim, de unde o candelă a fost adusă, cu o aeronavă, la Bucureşti. De aici, ea va fi distribuită prin centrele eparhiale la toate parohiile din România şi Republica Moldova.

Sursa: https://www.news.ro/social/gheorghe-flutur-foarte-multi-crestini-zambetul-buze-au-venit-primeasca-sfanta-lumina-uitati-pleaca-suceava-catre-cernauti-republica-moldova-neamt-botosani-dispecerat-intreg-aicea-foto-1922403004102024052221580875

Ultimă oră

Același autor