17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Elev din Botoșani, arestat după ce i-a agresat şi şantajat pe colegii săi

04 feb 2023, 20:27

Un elev din Botoșani a fost arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu.

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, transmite Agerpres.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Dorohoi, care a emis pe numele adolescentului de 16 ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânărul le lua telefoanele colegilor, sub ameninţarea că îi va agresa, iar apoi le ducea la casele de amanet din municipiul Dorohoi.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de hărţuire, lovire sau alte violenţe şi şantaj”, a afirmat oficialul IPJ.

Ce spun reprezentanții Inspectoratului Şcolar

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că tânărul are antecedente infracţionale, acesta fiind arestat la domiciliu anul trecut, după mai multe furturi.

„Este un elev din clasa a IX-a. A avut probleme şi în trecut cu legea. În vară a spart câteva magazine prin municipiul Dorohoi, fiind arestat şi apoi plasat în arest la domiciliu. Are peste 300 de absenţe la şcoală. Venea foarte rar la ore, iar familia a declarat că este depăşită de situaţie. Având unele antecedente, în urma unei altercaţii cu un coleg, cel din urmă a depus o reclamaţie, iar poliţia a dispus arestarea lui”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar, Bogdan Suruciuc.

Reamintim un alt caz, din 2020. Atunci un elev de 17 ani din Constanța a fost reținut de polițiști după ce i-a cerut directoarei unei școli să își dea demisia. Mai mult, femeia ar fi fost și șantajată. Vezi știrea

20 Martie 2023, 17:55

Sursa: https://www.dcnews.ro/elev-din-botosani-arestat-dupa-ce-i-a-agresat-si-santajat-pe-colegii-sai_904372.html

Ultimă oră

Același autor