17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Ciolacu promite investiţii în Moldova: Statul român să uniformizeze dezvoltarea teritorială

20 ian 2023, 22:28

Sursa foto: Agerpres

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, vineri, la Vaslui despre o serie de proiecte de investiţii din judeţele Moldovei care vor fi finanţate în perioada următoare, afirmând că se fac eforturi pentru reducerea decalajelor dintre regiuni.

Marcel Ciolacu a participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, unde anumiţi delegaţi, printre care şi fostul prefect al judeţului Vaslui în guvernarea 2000 – 2004, şi-au manifestat nemulţumirea din cauza faptului că multe dintre investiţiile din ţara noastră sunt direcţionate în zona Ardealului, Moldova având de suferit.

‘Dacă şi Sorin Grindeanu, la cum îl ştiu eu, la fel de ambiţios ca şi Corlăţean, duce spre finalizare şi autostrada Moldovei, sunt ferm convins că destinul moldovenilor (…) se va schimba şi copiii noştri, nepoţii, prietenii, vecinii nu vor mai fi nevoiţi să plece într-un exod aşa de mare cum s-a întâmplat până acum. Este timpul ca statul român să vină cu investiţiile corecte către această regiune a ţării, să uniformizeze dezvoltarea teritorială’, a precizat Marcel Ciolacu.

Întrebat cine este responsabil pentru menţinerea decalajelor între regiunile României, liderul PSD a afirmat că trebuie găsite soluţii pentru repararea inechităţilor, şi nu căutaţi vinovaţi. ‘Nu fac parte dintre oamenii politici care caută vinovaţi. Am învăţat de la oamenii politici cu experienţă mai mare din interiorul PSD că trebuie să găsim soluţii şi să reparăm inechităţile şi cred că acesta este rostul nostru. Rostul meu nu e să găsesc vinovaţi, ci să venim cât mai repede cu un echilibru în dezvoltarea zonelor’, a spus Marcel Ciolacu.

15 Martie 2023, 17:00

Sursa: https://www.dcnews.ro/iolacu-promite-investitii-in-judetele-din-moldova-statul-roman-sa-uniformizeze-dezvoltarea-teritoriala_902699.html

Ultimă oră

Același autor