35.6 C
Botoșani
13 iulie, 2024

Ce i-a spus criminalul Mariei, copila de 14 ani din Botoșani, înainte să o înjunghie de 25 de ori: „Vezi? Ăsta e pentru tine!”

Sursă foto: Știri Botoșani.ro

Publicat: 07/01/2023, 12:13

O crimă înfiorătoare a avut loc în Ajunul Anului Nou, în localitatea Trușești, județul Botoșani. Maria, o adolescentă de 14 ani, a fost înjunghiată în plină stradă de un tânăr de 20 de ani.

și victima de 14 ani au crescut în același centru de plasament, dar el plecase de acolo, la împlinirea vârstei de 18 ani. Din acel moment, cei doi nu s-au mai întâlnit.

În ajunul Anului Nou, Maria își ducea fratele de 9 ani la colindat, când s-a întâlnit cu tânărul pe stradă.

Potrivit mărturiilor localnicilor, tânărul, care ieșise dintr-un bar, a întrebat-o pe Maria: „Dar treceți pe lângă mine fără să mă urați? “. „ Au urat. I-a dat 50 de lei, banii s-au găsit lângă fetiță jos. O floare de fetiță. Apoi, el a scos un cuțit și i-a spus: «Maria, vezi? Ăsta e pentru tine»“ , spune Petru Ailenei, primarul localității Trușești, potrivit Adevărul.ro.

Ce spun oamenii legii

Aparent fără un motiv, nici la acest moment mobilul faptei nu a fost stabilit cu certitudine. Inculpatul a dezlănțuit practic un atac asupra acesteia, înjunghiind-o de foarte multe ori, nemaifiind posibilă intervenția celor care se aflau în apropiere“ , a declarat Valeriu Chihaia, prim-procuror parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

După atac, agresorul a fugit lăsându-și victima într-o baltă de sânge. Trecătorii au sunat la 112, iar un echipaj de ambulanță a încercat să o resusciteze pe adolecentă, însă în zadar.

Maria a murit pe loc din cauza rănilor suferite. Suspectul a fost prins de polițiști la scurt timp, într-o gară, însă nu a reușit să explice motivele agresiunii. Ulterior, procurorul de caz a cerut să fie supus unei expertize psihiatrice.

„Nu a făcut niciodată probleme. Avea grijă de frățiorul ei mai mic, frate cu care a mers cu uratul. Cel mic suferă, el a fost martor. Trauma lui trebuie depășită. Încercăm să îl ajutăm“, a spus Doina Nacu, director DGASPC Botoșani. Tânărul este acum arestat preventiv pentru omor calificat.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

20 Mar, 19:23

20 Mar, 19:00

Economic –

20 Mar, 18:11

Ultima oră

20 Mar, 18:05

Știri politice –

20 Mar, 17:28

Sport –

20 Mar, 17:11

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/ce-i-a-spus-criminalul-mariei-copila-de-14-ani-din-botosani-inainte-sa-o-injunghie-de-25-de-ori-vezi-asta-e-pentru-tine-19904116

Ultimă oră

Același autor