17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă pe piaţa românească | Petre Daea: „Nu este în regulă”

Comercianții români au profitat de pe urma crizelor internaţionale și au umflat peste noapte prețul pentru kilogramul de ceapă. Ce le transmite ministrul Agriculturii Petre Daea.

Sursa foto: Hapta | Pexels

Mai multe judeţe din România cu putere de cumpărare modestă se confruntă acum cu o nouă provocare: preţul pentru

uscată a crescut alarmat de mult în ultima perioadă, chiar dacă ţara noastră nu este afectată de vreo criză în acest sens.

Situaţia a ajuns şi în atenţia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a apreciat că preţul de 7 lei cerut de fermieri pentru un kilogram de ceapă uscată este total nejustificat şi acuză comercianții de „un reflex nepotrivit pe piață”.

”Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internațională.

M-am uitat la fermieri. Înțeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniștească”, a declarat ministrul Agriculturii conform

Mai mult, ministrul Agriculturii s-a declarat optimist privind stabilizarea preţurilor la alimente, mai ales că Guvernul a luat măsuri legate de preţul la energie şi gaze.

Citeşte şi:

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/cat-a-ajuns-sa-coste-1kg-de-ceapa-pe-piata-romaneasca-petre-daea-nu-este-in-regula-667648.html

Ultimă oră

Același autor