17.8 C
Botoșani
23 iulie, 2024

Botoşănean reţinut după ce a intenţionat să cumpere ilegal o armă pentru a-şi împuşca fratele

10 Martie 2023, 15:15

FOTO: Pexels

Un bărbat de 34 de ani, din Botoşani, a fost reţinut de poliţiştii constănţeni după ce a vrut să cumpere ilegal o armă, din cercetări reieşind că suspectul ar fi intenţionat, împreună cu cumnata sa, să îşi omoare fratele, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Botoşăneanul va fi prezentat în ziua în curs procurorilor constănţeni, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

‘Din cercetări a reieşit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Botoşani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenţiona să vândă, legal, o armă cu glonţ de calibrul 30-06.

Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizaţie, dar a fost refuzat.

Totodată, în urma cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul mai contactase, anterior, 2 persoane, în vederea achiziţionării unei arme letale fără îndeplinirea formalităţilor cerute de lege’, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei menţionate, ancheta a mai scos la iveală că bărbatul şi cumnata sa ar fi intenţionat să-l omoare pe fratele său, dacă ar fi reuşit să achiziţioneze arma, motiv pentru care, în cauză, a fost sesizat Tribunalul Botoşani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

‘La data de 9 martie a.c., poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 2 mandate de aducere. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului şi al cumnatei sale, au fost descoperite şi ridicate 2 telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie’, se mai spune în comunicat.

Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa, urmând ca vineri să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La percheziţiile domiciliare au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani, scrie Agerpres.

20 Martie 2023, 17:55

Sursa: https://www.dcnews.ro/botosanean-retinut-dupa-ce-a-intentionat-sa-cumpere-ilegal-o-arma-pentru-a-si-impusca-fratele_908274.html

Ultimă oră

Același autor