14.4 C
Botoșani
8 septembrie, 2024

Bărbat reţinut după ce a înşelat un sucevean la tranzacţionarea unei maşini de 35.000 de euro

Un bucureştean de 43 de ani a fost reţinut după ce a înşelat un sucevean la tranzacţionarea unei maşini în valoare de 35.000 de euro.

El a făcut o plată de pe o aparentă aplicaţie bancară arătându-i vânzătorului o captură de imagine pe telefonul mobil, însă banii nu au mai fost viraţi.

Sursa foto: Politia Romana

„La data de 03.07.2024, ora 15.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au fost sesizaţi prin plângere de către un bărbat de 45 ani, din com. Volovăţ, despre faptul că, a fost înşelat la o tranzacţie auto de către un bărbat, aparent din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani. Poliţiştii au constituit de îndată o echipă operativă de cercetare, stabilind faptul că partea vătămată locuieşte în com. Volovăţ, iar cu aproximativ o săptămână în urmă, a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de cca. 35.000, motiv pentru care a postat un anunţ pe un site de specialitate. Ulterior, la 02.07.2024, partea vătămată a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a comunicat faptul că este interesat de autoturismul pe care l-a postat pentru vânzare. Astfel, cele două persoane au căzut de comun acord să se întâlnească la domiciliul părţii vătămate din comuna Volovăţ”, potrivit IPJ Suceava.

Potrivit poliţiştilor, la domiciliul vânzătorului s-a prezentat bărbatul cu care discutase în prealabil şi căreia i-a prezentat autoturismul.

„După purtarea unor discuţii, au ajuns la o înţelegere, partea vătămată a fost de acord să vândă autoturismul persoanei care a venit la el, contra sumei de 35.000 de euro, motiv pentru care cei doi au încheiat un contract de vânzare – cumpărare la un birou de acte din Municipiul Rădăuţi. Aici, partea vătămată a aflat şi presupusa identitate a cumpărătorului, respectiv faptul că ar fi un bărbat de 42 ani, din mun. Botoşani. Ulterior, după semnarea contractului, persoana care s-a prezentat ca fiind cumpărătorul a efectuat o plată de pe o aparentă aplicaţie bancară arătându-i părţii vătămate o captură de imagine pe telefonul mobil, suma de bani urmând să fie virată însă efectiv în cursul zilelor de 03.07.2024 sau 04.07.2024. Cu toate acestea banii nu au mai fost viraţi. Au fost efectuate activităţi investigative şi s-a stabilit că persoana în cauză este pretabilă la săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune cu acest mod de operare, astfel încât s-a stabilit organizarea prinderii în flagrant”, se menţionează în comunicat.

Pe 3 iulie, în jurul orei 19:30, a fost organizată prinderea în flagrant, stabilindu-se că presupusul cumpărător este de fapt un bărbat 43 ani, din mun. Bucureşti.

„Acesta a fost legitimat de poliţişti şi preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi. În urma administrării materialului probator s-a dispus măsura reţinerii faţă de bărbatul de 43 de ani din mun. Bucureşti pentru o perioadă de 24 de ore. În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparţinând părţii vătămate a fost recuperat şi predat acesteia. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de înşelăciune, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 00:00

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/barbat-retinut-dupa-ce-a-inselat-un-sucevean-la-tranzactionarea-unei-masini-de-35-000-de-euro-22427382

Ultimă oră

Același autor