14.4 C
Botoșani
8 septembrie, 2024

Apele Române, măsuri suplimentare pentru alimentarea cu apă a municipiului Buzău şi a localităţilor din aval de acumularea Siriu – Se asigură un debit suplimentar în valoare de 5,3 mc/s, care este mai mare decât debitul care intră în lac

astăzi, 17:53

Administraţia Naţională (AN) Apele Române anunţă, joi, că a luat măsuri suplimentare pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiului Buzău şi a localităţilor din aval de acumularea Siriu, respectiv se asigură un debit suplimentar în valoare de 5,3 mc/s, care este mai mare decât debitul care intră în lac.

”În momentul de faţă, din acumularea Siriu, aflată în administrarea Apele Romane Buzau-Ialomita, evacuăm un debit suplimentar zilnic mediu în valoare de 5,3 mc/s. Acesta este mai mare decât debitul afluent (cel care intră în lac), respectiv de 1,9 mc/s. Această măsură este luată pentru asigurarea folosinţelor din aval, conform autorizaţiilor de gospodărire a apelor. Exploatarea lacului se realizează în condiţii de siguranţă, conform Regulamentului de exploatare”, a transmis, joi, AN Apele Române.

Sursa citată a precizat că acumularea Siriu asigură alimentarea cu apă a municipiului Buzău şi a localităţilor din aval.

”Barajul Siriu este cel mai înalt baraj din administrare şi a doua construcţie din anrocamente ca mărime din România. Coeficientul de umplere în lacul Siriu este astăzi de 85,21% având un volum de 62,53 de milioane de metri cubi de apă”, a ai transmis instituţia.

De asemenea, reprezentanţii acesteia au menţionat că în principalele 40 de lacuri de acumulare este astăzi de 79,94%. Volumul de apă din cele 40 de lacuri este de 3.46 miliarde de metri cubi de apă.

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat, miercuri, că furnizarea apei este restricţionată în 290 de localităţi, cele mai mari probleme fiind înregistrate în judeţele Botoşani, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Vrancea.

Sursa: https://www.news.ro/social/apele-romane-masuri-suplimentare-alimentarea-apa-municipiului-buzau-localitatilor-aval-acumularea-siriu-asigura-debit-suplimentar-valoare-5-3-mc-s-mare-debitul-intra-lac-1922405318002024071721673362

Ultimă oră

Același autor