35.6 C
Botoșani
13 iulie, 2024

122 de localităţi din 7 judeţe au rămas fără curent din cauza vremii

Aproape 30.000 de consumatori din 122 de localităţi din ţară nu au curent, duminică dimineaţa, din cauza ninsorilor şi a viscolului din ultimele ore.

Potrivit IGSU, în urma viscolului, ninsorilor abundente şi a vântului puternic, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 123 localităţi din 18 judeţe: Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe, cât şi pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă şi 1 drum judeţean (DJ 713/DJ).

Din cauza zăpezii, sunt blocate 9 drumuri naţionale şi 44 drumuri judeţene.

La acest moment se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localităţi din 7 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Vrancea) fiind afectaţi 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/122-de-localitati-din-7-judete-au-ramas-fara-curent-din-cauza-vremii-21550034

Ultimă oră

Același autor